Distonie vegetativa vasculara

Distonia neurovegetativă apare ca urmare a unor disfuncţionalităţi ale sistemului nervos vegetativ. Acest sistem nervos vegetativ autonom (al vieţii de realţie) controlează toate funcţiile importante ale organismului (circulaţie, digestie, respiraţie) prin intermediul mediatorilor chimici.  Hipotalamusul este responsabil de controlul acestui sistem nervos vegetativ prin care se reglează activitatea principalelor organe.

Distonia neurovegetativă este un diagnostic care cuprinde o paletă foarte largă de manifestări clinice datorate unor disfuncţii ale sistemului nervos vegetativ. În cazul acestor manifestări există doar alterări funcţionale la nivelul diverselor aparate şi sisteme fără să fie modificate analizele de laborator şi investigaţiile paraclinice (electrocardiogramă, ecografie, radiografie).

Contextul apariţiei acestor manifestări sunt oboseala excesivă, stresul psihoemoţional, tulburările afective şi apar de obicei la sexul feminin. De multe ori este un diagnostic prin excludere după ce se infirmă cauze organice care ar fi putut declanşa simptomatologia.

Manifestările sunt foarte variate cele mai frecvente find cele care caracterizează aparatul cardio- vascular: palpitaţii, variaţii ale tensiunii arteriale, dureri precordiale sub formă de înţepături. Greţurile, vărsăturile, inapetenţa, durerile abdominale pot fi de asemenea o manifestare a bolii. Simptomul de “nod în gât” este de asemenea caracteristic distoniei neurovegetative.

Alte simptome care pot apare sunt: tremurături ale extremităţilor, transpiraţii, cefalee, ameţeală, stări de teamă, insomnie, senzaţii de leşin, furnicături şi înţepături la nivelul membrelor, feţei, buzelor. De asemenea bolnavii pot descrie grade variate de durere cu diverse localizări.

Este important ca în distonia neurovegetativă tratamentul să se facă pentru început cu produse fitoterapice.
Pentru aceasta afectiune specialistii va recomanda urmatoarele suplimente Tiens:
1. In cazul diatezei urice:
Calciu Gai-Bao = cate o tableta, de doua ori pe zi, dupa masa timp de o luna.

2. In cazul lipsei diatezei urice:
Calciu masticabil = cate doua tablete, de doua ori pe zi, dupa masa, sau Super calciu dietetic = cate un sfert de pachet, de doua ori pe zi, sau Super calciu nutritiv = cate un sfert de pachet, de doua ori pe zi, timp de o luna.

3. Cordyceps miceliu = cate o capsula, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de o luna.

4. Veican = cate o capsula, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de o luna.

5. Chitosan = cate o capsula, de doua ori pe zi, cu 20 minute inainte de masa, timp de o luna.

6. Ican = cate o capsula, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de o luna.
Administrarea Icanului incepe dupa 7 zile de la inceputul administrarii cu produsele 1 - 5.

7. Ceai antilipemic - cate un pachetel pe zi, infuzat in 200 ml apa calduta, dupa terminarea curei cu primele 6 produse. De baut cate o treime de pahar, de trei ori pe zi, cu 20 - 30 minute inainte de masa, timp de 2 - 3 luni.

8. Spirulina = cate trei tablete, de doua ori pe zi, concomitent cu ceaiul antilipemic, timp de doua - trei luni.
 
Observatii
- Toate produsele se beau cu apa plata calduta
- Produsele 1 - 6 se administreaza concomitent, timp de o luna.
- Produsele 7 - 8 se administreaza trei luni.