Disbacterioza

Disbacterioza este un dezechilibru între diferitele tipuri de microorganisme intestinale, care are drept consecinţă dezvoltarea multor tipuri de afecţiuni grave.
Disbacterioza este diagnosticată la 90% dintre oameni. Cu o doză mare de probabilitate se poate afirma că, practic fiecare dintre noi are disbacterioză. De aceea refacerea microflorei intestinale este o problemă actuală şi acută pentru fiecare dintre noi.
Cauzele primare are acestei afecţiuni sunt asociate, în primul rând, cu o trecere în masă la o alimentaţie artificială, în cazul copiilor. Odată cu vârsta, distrugerea echilibrului se datorează alimentaţiei incorecte, a otrăvirilor periodice, a dereglărilor digestiei, a afecţiunilor tractului gastro-intestinal şi chiar a unui mediu înconjurător nociv.

Acţiunea distructivă a microorganismelor patogene şi a toxinelor acestora asupra organismului se poate manifesta la nivelul tuturor organelor: se distruge absorbţia substanţelor minerale şi a vitaminelor, îndeosebi a fierului şi a calciului. Consecinţa acestui proces este distrugerea schimbului de substanţe şi scăderea imunităţii, care duc la agravarea afecţiunilor cronice, deja existente; scade funcţia de apărare a intestinului în lupta împotriva pătrunderii în sânge a toxinelor şi bacteriior patogene. Prin urmare creşte presiunea asupra ficatului, rinichilor şi inimii. Microflora omului este distrusă treptat.
La vârsta copilăriei se formează şi se dezvoltă întregul organism al copilului. Disbacterioza duce la dereglări grave în alimentaţie, la devieri în formarea oaselor, dinţilor, ţesutului muscular şi medular. Organismul copilului se confruntă cu o presiune crescută din cauza intoxicaţiei din interior, care însoţeşte disbacterioza. Rezultatul este o imunitate scăzută şi alergodermatoza (dermatita atopică, urticarie) prezentă la copiii mici.
Pentru a evita consecinţele nedorite este necesară refacerea periodică şi normalizarea microflorei intestinale.
La o vârstă medie şi mai avansată efectele disbacteriozei sunt de altă natură: microflora organismului îşi pierde funcţiile de protecţie, respectiv scade rezistenţa la tumorile maligne şi, în afară de aceasta, microflora intestinală se descurcă mai greu cu prelucrarea colesterolului, sporind semnificativ numărul tulpinilor care sintetizează colesterolul.

La vârsta de 50-60 ani procesul de îmbătrânire a organismului este accelerat din cauza insuficienţei de vitamine, microelemente şi distrugerii schimbului de aminoacizi; cresc procesele de fermentaţie şi de putrefacţie, creşte intoxicaţia organismului, fapt care duce inevitabil la reducerea perioadei longevităţii şi la agravarea bolilor cronice; scade cantitatea de lactobacterii, fapt care creşte riscul formării pietrelor la rinichi.
Distrugerea microflorei intestinale odată cu înaintarea în vârstă poate fi evitată, folosind preparate destinate neutralizării microflorei patogene şi activării bacteriilor benefice (prebioticelor). În principiu, pentru ca refacerea microflorei intestinale să fie o reuşită după astfel de afecţiuni ale tractului gastro-intestinal, precum colecistul, hepatita, pancreatita, colita, enterita, trebuie să se administreze obligatoriu prebiotice.
 
Pentru femei problema disbacteriozei este foarte actuală, deoarece distrugerea microflorei intestinale afectează în mod negativ microbiocenoza vaginului, fapt care provoacă dezvoltarea candidozei, reducerea imunităţii la nivel local şi, drept urmare, creşte riscul apariţiei infecţiilor la nivelul sistemului urogenital. Pe lângă aceasta, malabsorbţia vitaminelor, fierului şi calciului afectează starea pielii şi tonusul general. În acest context chiar şi suplimentele de vitamine şi minerale devin ineficiente, din cauza capacităţii de asimilare redusă.
În plus, în cazul disbiozei creşte intoxicarea generală a organismului, fapt care duce la îmbătrânirea prematură a organismului şi a tulburărilor endocrine timpurii- o microfloră normală acţionează la nivelul schimbului de calciu şi de substanţe estrogene, de aceea distrugerea acesteia duce la complicaţii în perioada post-menopauză şi creşte riscul dezvoltării osteoporozei. Refacerea microflorei este foarte importantă, cât mai repede posibil.
Pentru femei o microfloră intestinală normală şi menţinerea acesteia este una din cele mai importante măsuri pentru prevenirea afecţiunilor ginecologice şi pentru prevenirea îmbătrânirii precoce a organismului.
 
Pentru aceasta afectiune specialistii va recomanda urmatoarele suplimente Tiens:
1. In cazul diatezei urice:
Calciu Gai-Bao = cate un sfert de tableta, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de doua saptamani.

2. In cazul lipsei diatezei urice:
Calciu masticabil = cate o tableta, de doua ori pe zi, dupa masa, sau Super calciu dietetic = un sfert de pachet, de doua ori pe zi sau Super calciu nutritiv = un sfert de pachet de doua ori pe zi sau Super calciu pentru copii = indiferent de varsta, câte un sfert de pachet, de patru ori pe zi, dupa masa, timp de doua saptamani.

3. Zinc = doua capsule, de doua ori pe zi, dupa masa (copiilor - o capsula de doua ori pe zi), timp de doua saptamani.

4. Veican = cate o capsula, de doua ori pe zi dupa masa (copiilor - o capsula dupa fiecare trei zile), timp de doua saptamani.

5. Chitosan = cate o capsula, o data pe zi, cu 20 minute inainte de masa, (copiilor nu li se recomanda fara consultatie medicala ), timp de doua saptamani.

6. Dubla celuloza = cate o tableta, de doua ori pe zi, cu o ora inainte de masa. Se vor bea zilnic doi litrii de apa, timp de o luna. Produsele 5 - 6 se folosesc alternativ (o zi 5, o zi 6).

7. Holican = o capsula, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de doua saptamani, dupa terminarea produselor 5 - 6.
 
Observatii
- Toate produsele se beau cu apa plata calduta   
- Produsele 1- 4 se administreaza dupa masa, doua saptamani, cu pauza de o saptamana.
- Produsele 5 - 6 se administreaza doua saptamani, cu o pauza de o saptamana, dupa care se continua inca doua saptamani.
- Se repeta cura de trei ori pe an.