Detoxifiere

 
Utilizate fie ca metode de vindecare, fie ca metode de regenerare sau reîntinerire, ori ca parte integrantă din diverse modalități religioase sau spirituale, metodele de purificare si detoxifiere au o istorie de mai multe mii de ani. Din antichitate si până în prezent purificarea nu si-a pierdut valoarea pe care o are pentru sănătatea umană, ci dimpotrivă, perioada modernă a adus o cunoastere mai precisă atât a fenomenelor fizice si bio-chimice ce determină aparitia acumulărilor de toxine în organism, a efectelor pe care acestea le determină, dar si a modalitătilor de eliminare eficientă a lor.

Atat medicinele traditionale (chineză, tibetană, indiană) cât si numerosi medici de formatie clasică au sesizat necesitatea folosirii unor terapii de detoxifiere preliminare pentru a ajunge la un rezultat pozitiv al tratamentului de fond. Aceste terapii de detoxifiere pot fi aplicate oricărui organ sau zone anatomice: vorbim de purificarea ficatului, sângelui sau limfei, iar în medicina Ayurveda sau în cea chineză si tibetană se vorbeste despre purificare pe fiecare segment corporal. Metodele de detoxifiere sau purificare reprezintă de fapt un răspuns înţelept al fiinţei umane in confruntarea cu un mediu poluat agresiv, care a adus dealtfel aşa-numitele ,,boli moderne".

Detoxifierea reprezintă un ansamblu de modalitati ce utilizează plante medicinale sau alte produse naturale, alimente, precum si alte metode speciale de operare capabile să inducă eliminarea de toxine sau reziduuri metabolice care se acumulează în mod anormal în diferite spatii biologice.
Detoxifierea se bazează pe două mecanisme:
- deblocarea uneia sau mai multor căi si organe de eliminare (principalele fiind: pielea, plămânii, rinichii, ficatul, intestinele) si simultan,
- eliberarea toxinelor din zonele în care stagnează si punerea lor în miscare pentru a fi eliminate pe căile naturale.

Pentru detoxifiere specialistii va recomanda urmatoarele suplimente Tiens:
1. Chitosan = o capsula fara invelisul gelatinos. Se dizolva in 20 picaturi de suc de lamie,se agita (amesteca) timp de 15 minute, dupa care se completeaza pana la cantitatea de 200 ml cu apa. Se bea lent, cu inghitituri mici, timp de 30 minute, inainte de masa.
Pentru copii: o capsula cu 200 ml apa.
Pentru maturi: 2 - 3 capsule cu 200 ml apa.
 
2. Super calciu nutritiv = dupa doua ore de la folosirea Chitosanului.
Se dizolva un pachet in 200 ml apa calduta sau ceai; se bea lent, cu inghitituri mici.
 
3. Ceai antilipemic = dupa doua ore de la folosirea Calciului se ia un pachetel de ceai
antilipemic si se infuzeaza in 500 ml de apa calduta. Se bea lent, cu inghitituri mici.
 
Observatii:
- Toate produsele se beau cu apa plata calduta
- Produsele se folosesc la intervale de doua ore unul de altul, in ordinea prezentata.
- Detoxifiea dureaza 5 - 6 saptamani, in functie de gravitatea afectiunii