Dermatita

Dermatita reprezintă o afecţiune care se mani­festă prin inflamaţia pielii, cu evoluţie acută sau subacută.
Factorii care pot produce dermatita sunt fizici, chimici, microbieni şi parazitari.
Fitoterapia recomandă în tratamente de uz intern a se utiliza plante cu calităţi diuretice şi calmante, iar în uz extern plante cu acţiune anti­septică, cicatrizantă şi emolientă.

a) Tratament cu ceai din trei fraţi pătaţi Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă clocotită. Se beau 2 - 3 căni de ceai pe zi din care una, dimineaţa pe stomacul gol.

b) Tratament cu ceai de iarbă-mare
Se prepară un decoct dintr-o lingură de plante la 250 ml de apă. Se va bea în cursul unei zile. Se poate face tratamentul şi cu pulbere, administrându-se 1 - 10 g pe zi. În tratamente externe se fac spălături ale rănilor şi se aplică comprese pe răni cu decoct concentrat preparat din 2 linguri de plantă la o cană de apă.

c) Tratament cu ceai de păpădie
Infuzia se prepară din 1 - 2 linguriţe de frunze la o cană de apă clocotită. Se beau 2 - 3 căni de ceai pe zi. Se recomandă şi tratamentul cu suc de plantă prin administrarea a 1 - 3 linguri pe zi în cure de 21 - 62 de zile. Atât ceaiul cât şi sucul de păpădie măresc diureza şi ajută la eliminarea deşeurilor şi toxinelor.
 
Pentru aceasta afectiune specialistii va recomanda urmatoarele suplimente Tiens:
1. Calciu Gai-Bao = un sfert de tableta de doua ori pe zi, dupa masa de pranz, timp de doua luni.

2. Calciu masticabil = cate o tableta, de doua ori pe zi, dupa masa de pranz, timp de doua luni.

3. Ceai antilipemic = cate un pliculet pe zi, infuzat in 200 ml apa calda (70°C). Se bea o treime de pahar de trei ori pe zi, inainte de masa cu 30 de minute, timp de o luna.

4. Zinc = cate doua capsule, de doua oripe zi, dupa masa, timp de doua luni (copiilor o capsula de doua ori pe zi).

5. Spirulina = cate trei tablete pe zi, cu apa cruda (PH 7,0), timp de trei luni, in functie de starea bolii se poate mări sau micşora doza. (Dupa terminarea Dublei celuloze şi a Ceaiului antilipemic).

6. Veican = cate o capsula, de doua ori pe zi, dupa masa de pranz, timp de doua luni (copiilor li se administrează o capsulă la trei zile).

7. Dubla celuloza = câte o jumatate de tabletă de doua ori pe zi, cu o ora inainte de masa; se vor bea doi litri apă crudă PH 7,0 timp de o luna.
 
Observatii
- Toate produsele se beau cu apa plata calduta
- Produsele Calciu Gai-Bao şi Veican se iau dupa masa, timp de doua luni. 
- Produsele Dubla celuloza si Spirulina se administreaza dupa terminarea produselor Calciu Gai-Bao şi Veican.
- Cura se efectueaza de doua ori pe an !