Depresia

Stresul şi încordarea zilnică ne fac vulnerabili la durerile de cap şi nervozitate. După o zi grea, ne simţim bine relaxându-ne cu o cană fierbinte de ceai din plante medicinale, liniştindu-ne gândurile înainte de a începe o seară agitată.
Tensiunea nervoasă este una dintre cauzele insomniei. Uneori aveţi nevoie de ajutor pentru a putea dormi, dar nu ar trebui să vă bazaţi pe folosirea medicamentelor sau a plantelor pe termen lung. Acestea trebuie folosite numai ca soluţie temporară. Dacă problema persistă, ar trebui să mergeţi la medic pentru a descoperi cauzele insomniei. Dacă sănătatea dumneavoastră este bună, s-ar putea ca problema să fie de natură emoţională. De multe ori nu avem nevoie de atât de multe ore de somn câte credem.

Dacă totul merge bine în viaţa noastră, dar pur şi simplu nu putem dormi, trebuie să ascultăm organismul. Poate trebuie să staţi mai târziu noaptea şi să mai rezolvaţi nişte lucruri. Uneori, o noapte fără somn poate fi folosită pentru a face nişte lucruri pe care nu reuşiţi să le rezolvaţi în timpul zilei. Nu trebuie să vă îngrijoraţi dacă din când în când nu puteţi dormi. Există studii care arată că starea de veghe de 24 de ore vindeca sau ameliorează uneori depresia. Trebuie să vă îngrijoraţi daca nu reuşiţi să dormiţi în mod constat, iar lipsa odihnei vă afectează viaţa de zi cu zi. Atunci trebuie să apelaţi la medic pentru ajutor.
Pe lângă faptul că vă ajută în cazul durerilor de cap şi a insomniei, reţetele care urmează sunt bune şi pentru răceală sau gripă, deoarece deseori unul dintre simptomele acestor boli este durerea de cap.

Antidepresiv
Puneţi o mână de rozmarin proaspăt tocat într-o sticlă de vin alb. Lăsaţi să stea 4 zile. Strecuraţi şi luaţi cu linguriţa în funcţie de necesitate. Este delicios. Cum aţi putea rămâne deprimat când gustul vă oferă atâta plăcere?

Antidepresiv şi remediu împotriva durerilor de cap
Turnaţi 2 căni cu apă clocotită peste 3 linguriţe cu flori şi frunze uscate de ciuboţica-cucului. Lăsaţi vasul să stea acoperit 15 minute. Strecuraţi şi îndulciţi infuzia. A se consuma caldă sau fierbinte (reîncălzită după preferinţă).

Pentru aceasta afectiune specialistii va recomanda urmatoarele suplimente Tiens:
1. In cazul diatezei urice:
Calciu Gai-Bao = cate un sfert de tableta, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de doua luni.

2. In cazul lipsei diatezei urice
Calciu masticabil = cate o tableta, de doua ori pe zi, dupa masa, sau Super calciu dietetic = un sfert de pachet, de doua ori pe zi sau Super calciu nutritiv = cate un sfert de pachet, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de doua luni.

3. Zinc = o capsula, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de doua luni.

4. Super calciu cu lecitina = o capsula la trei zile, dupa masa, timp de doua luni.
 
Observatii
- Toate produsele se beau cu apa plata calduta
- Produsul de la pozitia 4 se va administra dupa doua saptamani de la terminarea celor de la pozitiile 1 - 3