Cataracta

Cataracta este o forma degenerativa de afectiune oculara caracterizata prin faptul ca lentila ochiului (cristalinul) devine treptat opaca, ceea ce impiedica vederea.
Simptomele uzuale ale cataractei includ:
- incetosarea vederii;
- modificari frecvente ale retetei de ochelari;
- senzatia de orbire si halouri;
- perceptia intunecata a culorilor;
- vedere slaba in timpul noptii;
- atat sensibilitate la lumina, cat si perceptia slaba a luminii;
 
Care sunt cauzele?
Desi cataracta poate apare ca efect al altor tipuri de afectiuni oculare, de obicei ea se dezvolta ca urmare a inaintarii in varsta. De fapt, se crede ca toate persoanele ajung sa faca cataracta daca traiesc indeajuns de mult. S-a dovedit ca aceasta afectiune este cauza principala a orbirii in randul adultilor din SUA.
 
Cum poate fi tratata?
Desi cataracta nu se poate preveni, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a limita sau incetini formarea ei. De exemplu, moleculele instabile, cunoscute si sub denumirea de radicali liberi, pot dauna celulelor ochiului, cauzand uneori probleme cum ar fi cataracta. Studiile au aratat ca vitaminele si mineralele antioxidante pot ajuta la combaterea radicalilor liberi. Intreaba-ti medicul oftalmolog daca ai nevoie de suplimente de vitamine. De asemenea, protejandu-ti ochii de razele puternice solare, poti incetini procesul de formare a cataractei.
Nu exista medicatie, picaturi oculare, exercitii sau ochelari de soare care pot conduce la disparitia cataractei. Oricum, aceasta afectiune poate fi tratata cu succes prin chirurgie.
 
Pentru aceasta afectiune medicii va recomanda urmatoarele suplimente Tiens:
1. In cazul diatezei urice
Calciu Gai-Bao = cate un sfert de tableta, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de doua luni.

2. In cazul lipsei diatezei urice
Calciu masticabil = cate o tableta de doua ori pe zi, dupa masa, sau Super calciu dietetic = un sfert de pachet, de doua ori pe zi sau Super calciu nutritiv = un sfert de pachet de doua ori pe zi sau Super calciu pentru copii = indiferent de varsta, cate un sfert de pachet, de patru ori pe zi, dupa masa, timp de doua luni.

3. Zinc = doua capsule, de doua ori pe zi, dupa masa (copiilor - o capsula de doua ori pe zi), timp de doua luni.

4. Veican = cate o capsula, de doua ori pe zi, dupa masa (copiilor - o capsula la fiecare trei zile). Se utilizeaza dupa administrarea primelor trei, timp de o luna.
 
Observatii
- Toate produsele se beau cu apa plata calduta
- Produsele se administreaza dupa masa, concomitent doua luni.
- Cura se repeta de doua ori pe an.