Boli de ficat

Ficatul poate suferi de multe boli, precum hepatita, ciroza sau diverse infectii. In cazul acestor afectiuni, vei avea probleme de digestie si nu vei mai putea sa procesezi alimentele asa cum trebuie. De aceea este bine sa tii cont de cateva reguli de nutritie care iti vor proteja sanatatea.
Ficatul filtreaza sangele, produce bila, proceseaza si distribuie grasimile catre restul tesuturilor si creaza multe proteine importante care te pazesc de blocajele sanguine. De asemenea, ficatul ajuta la metabolizarea si procesarea vitaminelor, precum A, D sau fierul.
Cand suferi de o boala a ficatului, capacitatea vaselor de sange de a retine fluide scade. Acest lucru face ca sangele sa se scurga din vene si sa se depoziteze in alte tesuturi. Hrana bogata in sodiu trebuie evitata pentru a scade umflaturile si retentia de lichide. Evita carnea procesata, conservele, branza sarata si majoritatea snacks-urilor. Este foarte util sa limitezi sodiul la 2.000 mg pe zi.

In acelasi timp, din cauza ca este bolnav, ficatul nu poate procesa nici proteinele prea bine, ceea ce duce la depozite mari de amoniac. Acesta este toxic si poate imbolnavi creierul. Majoritatea medicilor recomanda ca, in cazul in care ai un ficat bolnav, sa nu mananci mai mult de 1 gram de proteine pe zi. Evita prea multa carne, peste, produse lactate, legume, nuci, seminte si unele cereale.

Pentru ca bolile de ficat sunt acompaniate de pierderi in greutate, nu este bine sa limitezi excesiv consumul de grasimi. In plus, s-ar putea ca organismul sa nu mai fie capabil sa produca bila, o substanta necesara in procesul de digestie, asa ca va avea nevoie de grasimi in continuare. Alege-le pe cele mononesaturate. Nu ai voie sa cosumi unt, lapte inegral si produse de origine animala.
 
Pentru bolile de ficat specialistii va recomanda urmatoarele suplimente Tiens:
Prima etapa:
1. Chitosan = cate doua capsule seara, cu 30 de minute inainte de cina, cu 250 ml apă, timp de o luna si jumatate.

2. Cordyceps miceliu = cate doua capsule dimineata, la o ora de la micul dejun, cu 250 ml apa, timp de o lună si jumatate.
 
A doua etapa:
3. Veican = o capsula, la o ora dupa pranz, cu 200 ml apa, timp de o luna.

4. Holican = cate doua capsule impreuna cu Veicanul, timp de o luna.
 
A treia etapă:
5. Super calciu nutritiv = cate un plic inainte de pranz cu 30 de minute, cu 250 ml apa calda, timp de o lună, se va bea lent. Copiilor numai cu prescripţie medicală!

6. Zinc = cate doua capsule, la o ora si jumatate de la cina, cu 250 ml apa, timp de o luna .
 
Observatii
- Toate produsele se beau cu apa plata calduta  
- Cura se efectuează de două ori pe an