„Acum duc o viaţă normală şi activă” - Adina Petrescu, 42 de ani, povesteşte ce a însemnat pentru ea întâlnirea cu aloe.

„Am suferit de colită mai mult de un an. În fiecare dimineaţă mă trezeam cu dureri pu­ternice urmate de necesitatea de a fugi realmente la toaletă. Aveam diaree, dureri ascuţite toată ziua şi sângerări. Stilul meu de viaţă se modificase îngrijorător: nu mai puteam să ies din casă decât pentru două-trei ore şi în general toate activităţile mele, inclusiv cele sociale, erau restrânse la minimum. Şi cu toate că speram mereu să-mi fie mai bine, simptomele erau din ce în ce mai grave şi era clar că nu mai aveam cum să fac faţă fără ajutor. Am fost foarte sceptică atunci când fiica mea şi întreaga ei familie, convinsă sută la sută de binefacerile uti­lizării Aloei Vera, au vrut să mă determine să folosesc eu însămi această plantă şi m-au asi­gurat că oricum nu o să-mi facă mai rău decât îmi era. După multe ezitări am acceptat şi am început să beau câte 30 ml de gel de aloe de trei ori pe zi, ca să-mi purific rapid organismul. Într-adevăr, a avut un efect puternic asupra mea şi primul rezultat a fost frecvenţa crescută cu care mergeam la toaletă. Asta nu mi-a fost prea confortabil, aşa că am decis s-o iau mai încet şi am micşorat cantitatea zilnică de gel. Am băut trei săptămâni doar 30 de ml pe zi, în mai multe porţii şi am avut efecte evidente: sângerările şi diareea nu mai apăreau decât din când în când, iar durerea dispăruse.

Timp de 3 luni am consumat 3 litri de gel de aloe şi la sfârşitul acestei perioade nu mai aveam nici un simptom chinuitor. Fiica mea este convinsă ca aş fi putut să rezolv chiar mai repede dacă nu m-aş fi alarmat la început şi aş fi continuat cu doza crescută de gel. Oricum, mi se luase efectiv o greutate de pe inimă, deoarece scăpasem de toate neplăcerile.

După 2-3 luni, am avut o uşoară revenire a simptomelor, dar nici pe departe la fel de puternice ca atunci când am început să beau gel de aloe. Nu m-am speriat. M-am aprovizionat iar cu câteva bidonaşe de gel şi am început să consum din nou zilnic. După aproape 2 luni, nu mai aveam nici o problemă. Totuşi am continuat să iau 3 linguri de gel pe zi, pentru că sunt convinsă acum că prevenţia este mai bună decât tratamentul în plină criză şi ştiu că asta mă ajută să duc o viaţă normală şi foarte activă.

Cât de neîncrezătoare am fost când am auzit prima oară de aloe şi ce bine ar fi fost să încep s-o folosesc mai devreme... Acum sunt aşa de fericită, încât aş vrea să pot spune oricui despre puterea excepţională a acestei plante!”

Adina Petrescu, Bistrita Nasaud