„Sunt fericită! De ce? Handicapul care m-a chinuit 15 ani a dispărut. Ce problemă am avut? Timp de 15 ani nu mi-a crescut nici un fir de păr pe cap, cum am scăpat de acest coşmar? Datorită miracolului ALOE VERA!

Am 32 de ani. Sunt din Târgu-Mureş. În urmă cu 15 ani mi s-a pus diagnosticul de alopecie cicatriceală. M-am internat în salonul unui renumit profesor universitar din Cluj, unde, în urma analizelor şi a diferitelor tratamente pe care le-am încercat fără nici un fel de rezultate, mi s-a propus testarea în premieră a unui medicament sub formă lichidă (o soluţie pentru frecţionarea pielii capului). Din păcate datorită unei erori (o concentraţie prea mare a unui anumit acid), am suferit arsuri de gradul IV pe întreaga suprafaţă a pielii capului şi am intrat în comă pentru 3 zile. După de mi-am revenit au urmat alte suferinţe: tratarea acestor arsuri care m-au desfigurat şi m-au lăsat fără nici un fir de păr capilar.

Timp de 2-3 ani am fost efectiv ca un animal sălbatic, nimeni nu putea vorbi cu mine, stăteam închisă în cameră şi nu voiam să văd pe nimeni, aducându-mi părinţii la exasperare. Am început să fac tot felul de tratamente pe la diferiţi medici cu renume mondial şi să încerc o mulţime de leacuri băbeşti. Dar în ciuda milioanelor cheltuite cu medicamentele, cu dru­murile în ţară şi cu perucile (pentru o singură bucată, de pildă, plăteam 100$ şi nu o puteam folosi decât maximum 4 luni), chiar în ciuda faptului că am apelat la Crucea Roşie Internaţională în speranţa descoperirii unui tratament care să-mi redea părul pierdut, nu am obţinut nici un rezultat. Dar atâta timp cât rădăcina a fost arsă, distrusă, ce şanse de regene­rare putea avea părul meu?

Cu timpul am început să mă obişnuiesc cu ideea şi am renunţat la gândul că voi mai avea vreodată înfăţişarea mea normală. Până în ziua când am aflat de Aloe Vera. După 15 ani, când nu mai credeam în nimeni şi nimic legat de vindecarea mea, am auzit de aloe şi ceva mi-a spus: ÎNCEARCĂ!

Nu ştiam unde găsesc aloe, nu ştiam cum arată, dacă va avea vreun efect, nu ştiam nimic. Ştiam doar că o oarecare cunoştinţă a unei vecine s-a vindecat cu aloe. Dar cine, cum, când, unde? Habar nu aveam. Totuşi un licăr de speranţă mi-a dat impulsul să caut aloe. Deoarece nu găseam, am devenit în scurt timp nervoasă, irascibilă. Iar aloe era chiar sub nasul meu! Am aflat în cele din urmă că mătuşa unui coleg de serviciu este supervizor FLP şi ea mi-a procurat produsele necesare. Eram atât de fericită! Chiar dacă nu ştiam cât mă vor ajuta, aveam mari speranţe şi am promis să mă înscriu în FLP, daca vor avea într-adevăr efecte, pen­tru a face bine şi altor oameni bolnavi care n-au auzit de aloe. Am început să folosesc la sfârşitul lunii octombrie 1999 şamponul cu aloe şi jojoba (Aloe Jojoba Shampoo) şi după trei săptămâni mi-a apărut pe cap un puf fin. Dar odată ce am început să utilizez şi gelul de aloe (Aloe Vera Gel), rezultatele au fost miraculoase: mi s-a desprins un strat de piele ca la nou-născuţi, iar părul meu a renăscut! După 15 ani rădăcina s-a regenerat şi tot capul s-a acope­rit cu păr.

După 15 ani pot din nou să mă pieptăn, să-mi trec mână prin păr... După 15 ani voi putea sări în bazin la ştrand fără teama că peruca va rămâne la suprafaţa apei, bărbaţii mă vor privi de acum cu alţi ochi, nu ca pe o femeie pe care n-ar putea s-o mângâie tandru pe păr, nu voi mai avea parte de priviri batjocoritoare, n-am să mai aud chicoteli şi bârfe. Coşmarul meu s-a terminat!

Sunt fericită! Aloe Vera mi-a redat sentimentul că sunt un om întreg şi bucuria de a trăi.

Daniela Todea, Târgu-Mureş