Tuberculoza

Tuberculoza este o boală contagioasă cu localizare la nivelul apa­ratului respirator, datorită pătrunderii şi înmulţirii bacilului Koch în bronhiole şi în plămânul omului sănătos. Principala sursă de infecţie este omul bolnav, dar la apariţia acestei boli mai pot contribui şi alţi factori: diferite boli febrile, gripa, răceala, surmenajul, subalimentaţia, viaţa dezordonată şi orice alte cauze care scad puterea de rezistenţă a organismului. În repausul medicamentos şi chiar concomitent cu medi­camentele se recomandă:

Ceaiuri
Humulus lupulus L. (hamei). Se beau două căni pe zi, timp înde­lungat, dintr-o infuzie de 3-5%. Are proprietăţi tuberculostatice.
Polygonum aviculare L. (troscot). Se beau două căni pe zi dintr-o infuzie sau decoct, 3-5 %.
Cură de usturoi cu proprietăţi tuberculostatice. Să se mănânce trei bulbi (căţei) pe zi sau să se facă o cură de apă usturoiată, aşa cum a fost descrisă la abcesul pulmonar.

Apiterapie
Cura cu miere şi Armoracia rusticana (Lam.) G. M. Sch. (hrean). Se pune un pumn de hrean dat pe râzătoare la o jumătate de kilogram de miere de albine. În fiecare zi se amestecă bine şi se lasă să stea astfel câtva timp, pentru macerare. Se iau din acest amestec două linguri pe zi, înainte de mesele principale.
Propolis, soluţie alcoolică 20-30%. Se iau câte 20-40 de picături într-un pahar cu lapte cald, de trei ori pe zi, cu 60 de minute înainte de mese. Tratamentul durează de la 4 la 10 luni.
Pasta de trandafiri cu miere. Se iau 100 de g de petale de trandafir de dulceaţă şi 150 g miere. Preparare: petalele de trandafir se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un vas de sticlă sau ceramică smălţuită, la care se adaugă mierea, amestecând bine până la omogenizare. Se păstrează la rece, acoperit, timp de cinci zile, ca să se macereze. Se consumă două linguri pe zi, dimineaţa şi seara. Pre-paratul ţinut peste două săptămâni la frigider sau peste 2-3 zile la temperatura camerei, devine toxic şi trebuie aruncat.

Pentru aceasta afectiune medicii va recomanda urmatoarele suplimente Tiens:
1. In cazul diatezei urice:
Calciu Gai-Bao = cate un sfert de  tableta, de patru ori pe zi, dupa masa, timp de doua luni.

2. In cazul lipsei diatezei urice:
Calciu masticabil = cate o tableta, de patru ori pe zi, dupa masa, sau Super calciu dietetic = un sfert de pachet, de patru ori pe zi, sau Super calciu pentru copii = indiferent de varsta, cate un sfert de pachet, de patru ori pe zi, dupa masa, timp de doua luni.

3. Cordyceps miceliu = cate o capsula, de patru ori pe zi, dupa masa (copiilor nu li se recomanda fara consultatie medicala), timp de doua luni.

4. Zinc = o capsula, de patru ori pe zi, dupa masa (copiilor - o capsula de doua ori pe zi), timp de doua luni.

5. Holican = o capsula, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de doua luni.

6. Ican = cate o capsula, de doua ori pe zi, dupa masa, dupa terminarea produselor 1 - 5, timp de o luna
 
Observatii
- Toate produsele se beau cu apa plata calduta
- Produsele 1 - 5 se administreaza dupa masa, timp de una - doua luni.