Scleroza vaselor coronare
 
Pentru aceasta afectiune alimentaţia nu trebuie sa contina sare, se interzice fumatul şi se indică viaţa la aer curat fără poluare. În alimentaţie este bine să se introducă sucuri de legume şi fructe în cantităţi progresive tot mai mari, până se va ajunge să se consume zilnic câte 1,5 litri de sucuri naturale. Se vor prepara doar atunci când se consumă, înainte de a se oxida fiind mai utile din punct de vedere medical şi biologic. De asemenea legumele şi fructele se indică să fie foarte proaspete, adică imediat ce au fost culese şi din soiuri la care nu s-au folosit substanţe chimice ca îngrăşământ.

De asemenea apa se va avea grijă să nu conţină clor sau alte substanţe chimice, lucru care se poate realiza prin consumul ape de izvor sau fântână. În cazurile în care apa aceasta nu este posibil să fie folosită se va pune argilă in apă, câte o linguriţă la fiecare litru de apă şi se lasă 24 de ore. Se consumă numai la temperatura camerei, nici rece şi nici caldă.
Nu se exclud medicamentele acordate de medicul curant ci se complectează eventual cu ceaiuri şi alte produse naturiste contribuind în acest fel la o mai rapidă refacere a organismului şi în principal la stoparea bolii, lucru spre care se tinde.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, bostan, castan sălbatec, ceapă, Ginko-Biloba, Ginseng, in, lămâie, măceş, mei păsăresc, ovăz, păducel, păpădie, porumb, salcie, saschiu, scoruş de munte, schinduf, soia, troscot, usturoi, vâsc.
Afine (Vaccinum myrtylis) se folosesc fructele sub formă de suc din care se va lua zilnic câte 200 ml de 3 ori pe zi.
Se va avea de grijă să nu fie constipaţia prezentă, lucru ce se poate realiza cu ajutorul plantelor, în special se va da ulei vegetal din orice plantă (dovleac, grâu, soia, rapiţă, etc). de asemenea este util să se consume praf făcut din fructe uscate- se ia în acest caz câte o linguriţă de praf fin (măcinat cu râşniţa de cafea), care se va ţine sub limbă, pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă. Se poate face acest lucru de trei ori pe zi.

Se mai poate folosi cu succes siropul sau tinctura. În cazul tincturii se va lua o linguriţă diluată cu 100 ml apă de 3 ori pe zi înainte de mesele principale cu 15 minute.
Fructele se consumă câte 50 -100 g pe zi, în cure de o durată cât mai mare. Cel mai bine este ca administrarea lor să se facă pe stomacul gol cu 15 minute, înaintea meselor.

Pentru aceasta afectiune specialistii va recomanda urmatoarele suplimente Tiens:
1. In cazul diatezei urice:
Calciu Gai-Bao = cate o tableta, de doua ori pe zi, dupa masa timp de o luna.

2. In cazul lipsei diatezei urice:
Calciu masticabil = cate doua tablete, de doua ori pe zi, dupa masa, sau Super calciu dietetic = cate un sfert de pachet, de doua ori pe zi, sau Super calciu nutritiv = cate un sfert de pachet, de doua ori pe zi, timp de o luna.

3. Cordyceps miceliu = cate o capsula, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de o luna.

4. Veican = cate o capsula, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de o luna.

5. Chitosan = cate o capsula, de doua ori pe zi, cu 20 minute inainte de masa, timp de o luna.

6. Ican = cate o capsula, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de o luna
Administrarea Icanului incepe dupa 7 zile de la inceputul administrarii cu produsele 1 - 5.

7. Ceai antilipemic - cate un pachetel pe zi, infuzat in 200 ml apa calduta, dupa terminarea curei cu primele 6 produse. De baut cate o treime de pahar, de trei ori pe zi, cu 20 - 30 minute inainte de masa, timp de 2 - 3 luni.

8. Spirulina = cate trei tablete, de doua ori pe zi, concomitent cu ceaiul antilipemic, timp de doua - trei luni.
 
Observatii
- Toate produsele se beau cu apa plata calduta
- Produsele 1 - 6 se administreaza concomitent, timp de o luna.
- Produsele 7 - 8 se administreaza trei luni.