Profilactic la mamele care alapteaza

Femeilor care alapteaza li se recomanda sa consume cat mai multe ridichi, orez, pepene, nuci, pentru ca acestea stimuleaza secretia de lapte.
O lingurita de seminte de anason se pun intr-un pahar cu apa fierbinte si se lasa la infuzat 30 de minute, dupa care se strecoara; se bea cite un sfert de pahar de infuzie de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.
15 grame de frunze uscate de sovirv se pun intrun pahar cu apa fierbinte si se lasa la infuzat 30 de minute; se iau cite doua linguri de infuzie de trei-patru ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa.

Mamelor le este foarte recomandata si infuzia de urzica: o lingura de ta uscata se pune intr-un pahar cu apa fierbinte si se lasa la infuzat 10 minute; se ia cite o lingura din aceasta infuzie de trei ori pe zi. Foarte indicat este si mararul sub orice forma, dar si semintele uscate - cite o lingurita de doua ori pe zi - care se mesteca bine, dupa care se bea un pahar cu apa.
De asemenea, mamele care alapteaza trebuie sa tina cont de faptul ca lor le sint interzise unele alimentete, cum ar fi: dovleacul, castravetii, frisca, ceaiul tare si cafeaua.

Pentru profilaxie specialistii va recomanda urmatoarele suplimente Tiens:
1. Calciu Gai-Bao = cate o tableta, o data pe zi, dupa masa.

2. Zinc = cate doua capsule, de doua ori pe zi, dupa masa.

3. Veican = cate o capsula, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de o luna.
 
4. Dubla celuloza = cate o tableta, o data pe zi, inainte de masa, timp de o luna, cu doi litrii de apa calduta. 
 
Observatii
- Toate produsele se beau cu apa plata calduta
- Primele doua produse se iau pe tot parcursul alaptarii.