Pneumonia

Pneumonia reprezinta o inflamatie a plamanilor sau a cailor pulmonare. Se mai numeste aprindere de plamani.
Motivul ei poate fi un virus (unul din doua cazuri), o bacterie, dar poate fi si inhalarea de substante toxice. Copiii si persoanele care au peste 60 - 65 de ani sunt predispusi la forme mai grave de pneumonie decat celelalte categorii de varsta. Rata de mortalitate a pacientilor cu pneumonie este relativ mare, foarte periculoase in acest sens fiind infectiile contractate in spital cu agenti patogeni rezistenti la medicamentele folosite in mod curent. In cazurile grave apare insuficienta respiratorie sau cardiaca.

La nivel pulmonar se desfasoara procesul vital al respiratiei. Oxigenul trece din caile respiratorii in sange, iar o serie intreaga de elemente, cum ar fi dioxidul de carbon, sunt transferati din sange in caile respiratorii, pentru a fi eliminati la exterior. Astfel, deteriorarea functionalitatii pulmonare pune in pericol viata pacientului.
Situatii care favorizeaza pneumonia
Un organism cu sistem imunitar slabit este mai predispus pentru a dezvolta pneumonie. Scaderea imunitatii este favorizata de chemoterapie, cancer, diabet si alcoolism. De asemenea, expunerea la radiatii favorizeaza aparitia pneumoniei.
 
Cum putem face pneumonie
Pneumonia poate fi contactata aproape peste tot: in mijloacele de transport in comun supra-aglomerate, la locul de munca, la scoala, sau chiar la spital. De obicei, pneumonia apare in timpul sau dupa o gripa sau un guturai. Se manifesta prin tuse - de obicei cu sputa (flegma), febra, frisoane, dureri in dreptul pieptului - care sunt mai puternice dupa tuse si inspiratie, respiratie superficiala si accelerata, batai puternice ale inimii, senzatie de slabiciune.
 
Cum prevenim pneumonia
In primul rand trebuie sa renuntam la fumat. Apoi, trebuie evitat contactul cu alte persoane care au gripa sau guturai. De asemenea, trebuie evitat contactul cu persoane care au pojar sau varicela, in cazul in care nu am avut deja aceste afectiuni, pentru ca pneumonia poate sa apara ca o complicatie a acestor doua afectiuni.
 
Pentru aceasta afectiune specialistii va recomanda urmatoarele suplimente Tiens:
1. In cazul diatezei urice,
Calciu Gai-Bao = cate un sfert de tableta, de doua ori pe zi, dupa masa.
 
2. In cazul lipsei diatezei urice
Calciu masticabil = cate o tableta, de doua ori pe zi, dupa masa, sau Super calciu dietetic = un sfert de pachet, de doua ori pe zi sau Super calciu pentru copii = indiferent de varsta, cate un sfert de pachet, de doua ori pe zi, dupa masa.
 
3. Zinc = doua capsule, de doua ori pe zi, dupa masa (copiilor - o capsula de doua ori pe zi).
 
4. Cordyceps miceliu = cate o capsula, de doua ori pe zi, dupa masa (copiilor nu li se recomanda fara consultatie medicala)

5. Chitosan = cate o capsula, de doua ori pe zi, fara invelisul gelatinos; se dizolva in 20 picaturi de suc de lamaie, se amesteca, apoi se completeaza la 200 ml apa cu pH 7-7,4 (apa plata), cu 20 minute inainte de masa (copiilor nu li se recomanda fara consultatie medicala).

6. Holican = o capsula, de doua ori pe zi, dupa masa (numai in cazul febrei )

7. Cordyceps sinensis + 3 extracte = o capsula, de doua ori pe zi, dimineata si seara, dupa masa
 
Observatii
- Toate produsele se beau cu apa plata calduta