Osteoporoza la adulti

Este un sindrom caracterizat prin rărirea traveelor de ţesut spongios şi prin subţierea corticalei osului care interesează, de obicei, coloana şi bazinul. Clinic, se manifestă prin dureri dorso-lombare şi fracturi de col femural şi fracturi costale; in osteoporoză se produce o diminuare a volumului de ţesut osos, o diminuare a masei osoase.
Osteoporoza comună este afecţiunea metabolică care interesează mai ales vârsta a treia (după 60 de ani). Carenţa calcică, carenţa proteică sunt cei doi factori care generează osteoporoza. Carenţa celu­lară în fosfor ar genera osteoporoza idiopatică a adultului tânăr.
Osteoporoza este rezultatul dezechilibrului prelungit între distracţie şi reparaţie, distracţia depăşind reparaţia, fie datorită unei distracţii excesive, fie datorită unei reparaţii necorespunzătoare. Se recomandă electroterapie.
 
Electroterapie
Ionizări cu calciu clorat, 10%, pozitivul activ pe locul afectat, 10 mA; 10-15 minute zilnic; total 15 şedinţe pe serie.
Interferenţiali. Să se înconjoare articulaţia cu patru plăci, şi dacă nu se poate, să se utilizeze electrozi P. Rouge. Intensitate uşoară, frecvenţă rapidă; 20 minute, plus 10 minute spectru cu intensitate uşoară; la două zile o şedinţă ; total 10 şedinţe pe serie.
M. F. R. două minute, plus două minute salve, cu ajutorul a doi electrozi.

Pentru aceasta afectiune specialistii va recomanda urmatoarele suplimente Tiens:
1. In cazul diatezei urice:
Calciu Gai-Bao = cate un sfert de tableta, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de doua luni.

2. In cazul lipsei diatezei urice:
Calciu masticabil = cate o tableta de doua ori pe zi, dupa masa, sau Super calciu dietetic = un sfert de pachet, de doua ori pe zi sau Super calciu nutritiv = un sfert de pachet de doua ori pe zi sau Super calciu pentru copii = indiferent de vârsta, câte un sfert de pachet, de patru ori pe zi, dupa masa, timp de doua luni.
 
3. Zinc = doua capsule, de doua ori pe zi, dupa masa (copiilor - o capsula de doua ori pe zi), timp de doua luni
 
Observatii
- Toate produsele se beau cu apa plata calduta
- Produsele 1 - 3 se administreaza concomitent timp de doua luni.
- Cura se repeta de doua ori pe an.