Osteohondroza

Osteohondroza a devenit o boală foarte frecventă, care afectează nu numai adulţii, dar şi copiii. 35-40% din populaţie se adresează la medici cu această problemă şi tot atâtia încearcă să lupte împotriva bolii.

Este o boală foarte insidioasă, şi se poate masca sub orice, începând cu apendicita şi terminând cu un atac de cord, chiar si medicii nu pot identifica întotdeauna imediat cauza bolii. Toate organele noastre interne sunt direct legate de coloana vertebrală, şi de starea ei depinde, în mare măsură, si sănătatea noastră.

Cel mai des, problemele coloanei vertebrale încep la vârsta şcolară, atunci când ignorăm apelurile părinţilor şi a profesorilor de a sta drept. În rezultat, muschii spatelui slăbesc si toată sarcina cade pe coloana vertebrală, cartilajele devin mai subtiri si încep să strângă vasele de sânge si nervii. După astfel de modificări ireversibile (ţesuturile nervoase şi cartilaginoase nu se restabilesc), încep să sufere şi organele din apropiere. Şi iată imaginea bolii este evidentă. La osteohondroza cervicală apar dureri de cap severe, insomnie, dureri în regiunea gâtului si a claviculei, lumbago. Localizarea bolii la nivelul toracic al coloanei vertebrale duce la aparitia problemelor cu inima, iar osteohondroza în regiunea lombară poate duce la bolile organelor pelviene si a picioarelor.

Dar ce putem face dacă, diagnosticul de "osteohondroză" este deja pus? Tesutul cartilaginos, desigur, nu poate fi restabilit, dar este necesar să întăriti muschii spatelui şi să întindeţi coloana vertebrală! Consultându-vă cu medicul, efectuati un complex de exercitii (cultura fizică terapeutică). Îndepliniti exercitiile încet şi cu atenţie, dacă apar dureri, reduceti încărcătura. Puteţi face, de asemenea, yoga sau qigong, aceste sisteme de recuperare dau, de asemenea, rezultate foarte bune, dar totusi nu trebuie să vă ocupati de ele independent, aveti nevoie de un antrenor.

În afară de introducerea exercitiilor fizice regulate, viaţa de zi cu zi, de asemenea, trebuie să sufere unele modificări. Alegeti-vă un scaun "corect" pentru muncă, el nu trebuie să fie înalt şi trebuie să aibă o proeminentă în regiunea lombară. Fiind în maşină, puneti o pernă mică în regiunea lombară. Nu ridicati lucruri grele, dacă totusi trebuie să o faceti, asezati-vă în genunchi şi ridicati-vă având spatele drept, dar, în niciun caz, nu vă aplecati înainte. Pentru curătenia în casă, puneti la maximum lungimea tevii aspiratorului, şi încercaţi să nu vă aplecati.

Dieta ar trebui să fie diversă, singurul lucru ce poate fi limitat este consumul de sare, care se  acumulează în articulaţii. Organismului, încercând să "dilueze" concentraţia ridicată, îndreaptă spre articulatia cu "sare" mai mult lichid, ce duce la formarea de edeme, iar acest lucru nu este ceea ce avem nevoie. Este foarte folositor de mâncat răcituri si jeleuri, unii medici recomandă de adăugat putină gelatină chiar şi în supe; la orice mâncare, trebuie obligatoriu să adăugati un complex de vitamine şi minerale. Va fi mai bine, dacă vi-l va prescrie medicul.

Pentru aceasta afectiune specialistii va recomanda urmatoarele suplimente Tiens:
1. In cazul diatezei urice:
Calciu Gai-Bao = cate un sfert de tableta, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de doua luni.

2. In cazul lipsei diatezei urice:
Calciu masticabil = cate o tableta de doua ori pe zi, dupa masa, sau Super calciu dietetic = un sfert de pachet, de doua ori pe zi, sau Super calciu nutritiv = un sfert de pachet, de doua ori pe zi sau Super calciu pentru copii = indiferent de vârsta, câte un sfert de pachet, de patru ori pe zi, dupa masa, timp de doua luni.

3. Zinc = doua capsule, de doua ori pe zi, dupa masa (copiilor - o capsula de doua ori pe zi), timp de doua luni
 
Observatii
- Toate produsele se beau cu apa plata calduta
- Produsele 1 - 3 se administreaza concomitent timp de doua luni.
- Cura se repeta de doua ori pe an.