Miopia

Miopia este o afecţiune a ochilor manifestată printr-o vedere slabă la distanţă. Defectul se tra­tează prin purtare de ochelari şi fitoterapie cu: afin, ţelină. Se vor consuma: afine, legume, polen, morcovi.
Tratament cu ceai de afine: se vor macera 8 ore 2 linguriţe cu frunze de afin în 500 ml de apă rece. Se va da maceratul în clocot şi apoi se va bea. Se beau 2 căni de ceai / zi. Se poate prepara şi un decoct dintr-o linguriţă de fructe zdrobite în 250 ml de apă.
Decoctul se bea în cursul unei zile, înghiţitură cu înghiţitură.
Tratament cu ceai de ţelină: se prepară un decoct dintr-o linguriţă de rădă­cină de ţelină rasă. Se picură câteva picături în ochi sau se vor tampona pleoapele cu vată îmbi­bată în decoct.

Pentru aceasta afectiune specialistii va recomanda urmatoarele suplimente Tiens:
1. In cazul diatezei urice
Calciu Gai-Bao = cate un sfert de tableta, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de doua luni.

2. In cazul lipsei diatezei urice
Calciu masticabil = cate o tableta de doua ori pe zi, dupa masa, sau Super calciu dietetic = un sfert de pachet, de doua ori pe zi sau Super calciu nutritiv = un sfert de pachet de doua ori pe zi sau Super calciu pentru copii = indiferent de varsta, cate un sfert de pachet, de patru ori pe zi, dupa masa, timp de doua luni.

3. Zinc = doua capsule, de doua ori pe zi, dupa masa (copiilor - o capsula de doua ori pe zi), timp de doua luni.

4. Veican = cate o capsula, de doua ori pe zi dupa masa (copiilor - o capsula la fiecare trei zile). Se utilizeaza dupa administrarea primelor trei, timp de o luna.
 
Observatii
- Toate produsele se beau cu apa plata calduta
- Produsele se administreaza dupa masa, concomitent doua luni.
- Cura se repeta de doua ori pe an.