Mastopatia

Mastopatia fibrochistica reprezinta o tulburare in dezvoltarea glandei mamare cu tendinta la inmultire celulara si secretie. Ea reprezinta o abatere discreta de la normal care este foarte frecventa (afecteaza intr-o masura mai mare sau mai mica 2/3 dintre femei). Este o afectiune cu evolutie indelungata, ce atinge ambii sani si isi accentueaza simptomele inaintea menstrei.

Mastoza este cauzata de un raspuns anormal al glandei mamare la stimulul estrogenic (foliculinic), fie din pricina ca exista un dezechilibru hormonal (in adolescenta, in preajma menopauzei, la femei cu anexite, boli tiroidiene sau suprarenaliene, post medicamentos-mai ales in cazul folosirii unora dintre pilulele anticonceptionale) fie datorita existentei mai multor receptori (constitutional, ereditar).
Diagnosticul poate fi sugerat de elemente clinice dar trebuie fundamentat ecografic si/sau prin punctie cu recoltatre de citologie ( examen microscopic).
Factorii agravanti sunt stresul, obezitatea, consumul regulat de alcool, climatul litoral cu expunere prelungita la soare, alimentatia de tip ,,fast food". Sarcina si lactatia o fac sa regreseze pentru o perioada mai lunga de timp.
 
Pentru aceasta afectiune specialistii va recomanda urmatoarele suplimente Tiens:
1. In cazul diatezei urice:
Calciu Gai-Bao = cate un sfert de tableta, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de doua saptamani.

2. In cazul lipsei diatezei urice:
Calciu masticabil = cate o tableta, de doua ori pe zi, dupa masa, sau Super calciu dietetic = un sfert de pachet, de doua ori pe zi sau Super calciu nutritiv = un sfert de pachet de doua ori pe zi sau Super calciu pentru copii = indiferent de vârsta cate un sfert de pachet, de patru ori pe zi, dupa masa, timp de doua saptamani.

3. Veican = cate o capsula, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de o luna.

4. Dubla celuloza = cate o tableta, de doua ori pe zi, cu o ora inainte de masa, timp de o luna. Se vor bea zilnic 2 - 3 litri de apa.
 
Observatii
- Toate produsele se beau cu apa plata calduta  
- Produsele 1 - 2 se folosesc dupa masa, timp de doua saptamani, cu o pauza de o saptamana, dupa care se reia.
- Produsele 3 - 4 se folosesc dupa ce s-au folosit produsele 1 - 2, timp de o luna.