Infarct miocardic

Infarctul miocardic, cunoscut si sub numele de atac de cord, este in prezent principala boala cauzatoare de moarte atat la barbati, cat si la femei, in intreaga lume. Factori atat de des intalniti in viata noastra precum fumatul, alimentatia bogata in grasimi saturate, hipertensiunea, consumul de alcool in exces, chiar si stresul, determina aparitia infarctului.

Infarctul este, mai exact, o afectiune medicala grava a inimii cauzata de intreruperea fluxului sangvin, producand moartea muschiului inimii prin privarea de oxigen. Cauza cel mai des intalnita a infarctului miocardic o reprezinta obstructia arterelor coronare, cele care transporta sange oxigenat catre inima, de catre un trombus (cheag de sange) sau o placa de aterom desprinsa de pe peretele arterei. Acestea blocheaza artera si impiedica circulatia sangelui, cauzand moartea muschiului inimii
De ce apare infarctul?
Principalul factor care determina aparitia acestei afectiuni il reprezinta blocarea arterelor coronare si, prin urmare, impiedicarea circulatiei sangelui catre inima. Muschiul inimii, denumit miocard, este hranit cu sange bogat in oxigen si substante nutritive prin arterele coronare. In momentul in care arterele coronoare se infunda cu un cheag de sange sau cu o placa ateromatoasa, fluxul sangvin este oprit, oxigenul nu mai ajunge la miocard si se instaleaza astfel moartea celulelor miocardice prin hipoxie.
 
Pe langa aceste cauze aterosclerotice, mai exista si altele care pot determina scaderea aportului de oxigen catre inima: consumul de cocaina si metamfetamine, embolii coronare cauzate de endocardite, embolia pulmonara, trauma toracica, anemiile severe produse de hemoragiile gastro-intestinale puternice etc.
Factorii de risc care pot determina aparitia infarctului miocardic sunt variati, insa majoritatea dintre ei pot fi combatuti. Daca impotriva varstei inaintate si a istoricului bogat al familiei in boli cardiovasculare nu putem face nimic, cu celelalte putem lupta: fumatul, hipertensiunea, diabetul, dislipidemia, obezitatea, sedentarismul, stresul etc.
 
Cum recunoastem un infarct miocardic?
Infarctul miocardic are cateva simptome clasice dupa care poate fi recunoscut. Durerea in piept care se instaleaza brusc, de multe ori iradiind catre mana stanga sau catre partea stanga a gatului, dificultati in respiratie, greata, varsaturile, transpiratiile si palpitatiile sunt semnele care trebuie sa va alarmeze.
Daca simtiti o durere retrosternala puternica, insotita sau nu de oricare dintre simptomele de mai sus, nu asteptati, ci chemati salvarea de urgenta!
Durerea toracica este cel mai frecvent semn al infarctului, descris atat de barbati, cat si de femei. De multe ori, insa, la femei se intalnesc celelalte simptome, precum respiratia dificila, greata, varsaturile si starea generala de slabiciune.

Se poate intampla ca infarctul miocardic sa se instaleze cu dureri usoare care pot fi trecute usor cu vederea sau chiar fara ca bolnavul sa simta nimic. Lipsa simptomelor este intalnita la o patrime din pacientii diagnosticati cu infarct. Afectiunea medicala este descoperita mai tarziu, in cazul unui control de rutina, sau la autopsie, caz in care pacientul decedat nu a avut consemnate la istoricul sau medical niciun fel de probleme de natura cardiovasculara.

Prevenirea infarctului miocardic
Chiar daca este o afectiune medicala atat de des intalnita, putem sa prevenim infarctul miocardic printr-un anume stil de viata care nu presupune neaparat un efort deosebit, ci mai degraba un efort de vointa. Viciile precum fumatul, consumul de bauturi alcoolice sau de droguri trebuie eliminate definitiv. Trebuie, de asemenea sa combatem sedentarismul prin exercitii fizice regulate.
Un alt aspect la care trebuie lucrat este alimentatia. Consumul de alimente bogate in grasimi saturate, precum prajelile, fast-food-ul, carnea grasa trebuie inlocuite cu cele bogate in grasimi nesaturate. Pestele este unul dintre ele, continand acizi grasi Omega 3 care mentin nivelul colesterolului in limite normale si reduc riscul aritmiilor cauzatoare de moarte in urma infarctului miocardic.

Aspirina este administrata de medici pentru a reduce aparitia cheagurilor de sange, fiind si extrem de ieftina in comparatie cu celelalte medicamente cu aceleasi efecte. Trebuie stiut, insa, ca aspirina creste riscul hemoragiilor, prin urmare nu incepeti tratamentul cu aspirina fara sa consultati un medic inainte.

Pentru aceasta afectiune specialistii va recomanda urmatoarele suplimente Tiens:
1. In cazul diatezei urice:
Calciu Gai-Bao = cate o tableta, de doua ori pe zi, dupa masa timp de o luna.

2. In cazul lipsei diatezei urice:
Calciu masticabil = cate doua tablete, de doua ori pe zi, dupa masa, sau Super calciu dietetic = cate un sfert de pachet, de doua ori pe zi, sau Super calciu nutritiv = cate un sfert de pachet, de doua ori pe zi, timp de o luna.

3. Cordyceps miceliu = cate o capsula, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de o luna.

4. Veican = cate o capsula, de doua ori pe zi dupa masa, timp de o luna.

5. Chitosan = cate o capsula, de doua ori pe zi, cu 20 minute inainte de masa, timp de o luna.

6. Ican = cate o capsula, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de o luna.
Administrarea Icanului incepe dupa 7 zile de la inceputul administrarii cu produsele 1 - 5.

7. Ceai antilipemic = cate un pachetel pe zi, infuzat in 200 ml apa calduta, dupa terminarea curei cu primele sase produse. De baut cate un sfert de pahar, de trei ori pe zi, cu 20 - 30 minute inainte de masa, timp de trei luni.

8. Spirulina = cate trei tablete, de doua ori pe zi, concomitent cu ceaiul antilipemic, timp de trei luni luni.
 
9.  Cordyceps Sinensis + 3 extracte = o capsula, de doua ori pe zi, dimineata si seara, dupa masa
 
Observatii
- Toate produsele se beau cu apa plata calduta
- Produsele 1 - 6 se administreaza concomitent, timp de o luna.
- Produsele 7 - 8 se administreaza trei luni.