Imbolnavirea aparatului locomotor

Aparatul locomotor asigura mobilitatea corporala si este format din oase, muschi, tendoane si articulatii. Orice limitare a acesteia, resimtita in timpul desfasurarii activitatilor noastre cotidiene ne creeaza o senzatie de disconfort, afecandu-ne in mod evident calitatea vietii si a sanatatii.
Peste 200 de oase ne ofera soliditate si structura. Corpul nostru devine mobil cu ajutorul muschilor, tendoanelor si articulatiilor. Comanda de contractie a muschilor porneste de la creier si este transmisa fiecarui organ in parte prin traiectul nervului motor

Oasele sunt alcatuite, in proportie de 85% din hidroxiapatite, compusi de claciu care sunt produsi de celule osoase tinere. Alimentarea celulelor osoase cu substante nutritive are loc prin vasele de sange, care se afla in oase ca o impletitura fina. In interiorul oaselor mai mari exista cavitati in care se gaseste maduva, care este responsabila cu formarea de sange. In plus, oasele sunt acoperite de o membrana fibroasa, care este foarte sensibila la durere.

Prin articulatie intelegem legatura dintre doua sau mai multe oase, prin intermediul unui aparat fibros si ligamentar. Pentru a se evita frecarea terminatiilor oaselor, acestea sunt acoperite cu un strat de cartilaj. Daca acest strat protector se erodeaza din cauza suprasolicitarii sau a sarcinilor unilaterale, se va ajunge la imbolnaviri dureroase degenerative ale articulatiilor ( artroza).
Muschii sunt alcatuiti din celule musculare alungite, care sunt cuprinse in legaturi de fibre. Muschiul efectueaza miscari scurtandu-se (contractie) si destinzandu-se (antonie). Atat contractarea, cat si atonia muschilor depind de energie. Astfel, daca in cazul unei suprasolicitari un muschi nu se mai intinde, urmarea este o crampa musculara, binecunoscutul carcel.

Boli ale aparatului locomotor
Cu toate ca suprasolicitarea poate duce la artroza timpurie, cele mai multe boli ale aparatului locomotor iau nastere din cauza lipsei de miscare.Cealalta extrema este sportul de performanta unilateral, care suprasolicita ligamentele de sprijin, si astfel duce la boli similare.
 
Pentru aceasta afectiune medicii va recomanda urmatoarele suplimente:
1. In cazul diatezei urice:
Calciu Gai-Bao = cate un sfert de tableta, de doua ori pe zi, dupa masa, timp de doua luni.

2. In cazul lipsei diatezei urice:
Calciu masticabil = cate o tableta de doua ori pe zi, dupa masa, sau Super calciu dietetic = un sfert de pachet, de doua ori pe zi sau Super calciu nutritiv = un sfert de pachet de doua ori pe zi sau Super calciu pentru copii = indiferent de vârsta, câte un sfert de pachet, de patru ori pe zi, dupa masa, timp de doua luni.

3. Zinc = doua capsule, de doua ori pe zi, dupa masa (copiilor - o capsula de doua ori pe zi), timp de doua luni
 
Observatii
- Toate produsele se beau cu apa plata calduta
- Produsele 1 - 3 se administreaza concomitent timp de doua luni.
- Cura se repeta de doua ori pe an.