Faringita

Este o inflamaţia a mucoasei faringiene în totalitatea ei, inclusiv a ţesutului limfatic din amigdale. Cele mai obişnuite sunt faringitele cronice banale, cauzate de streptococi, stafilococi, pneumococi, care, prin infectări repetate ale faringelui, duc la cronicizarea bolii. Bolnavii au jenă la înghiţit, senzaţii de înţepături, căldură, uscăciune. Mucozităţile vâscoase, care se formează în gât, îi obligă să facă eforturi pentru eliminarea lor, mai ales dimineaţa la sculare. Deseori prezintă o tuse seacă, obositoare. Sunt indicate ceaiuri, gargare, apiterapie şi balneoterapie.

Tratament profilactic
• Se vor evita factorii favorizanţi: frigul, umezeala, praful de diferite naturi, fumatul, eforturile vocale şi condimentele.
 
Pentru aceasta afectiune specialistii va recomanda urmatoarele suplimente Tiens:
1. In cazul diatezei urice,
Calciu Gai-Bao = cate un sfert de  tableta, de doua ori pe zi, dupa masa.

2. In cazul lipsei diatezei urice,
Calciu masticabil = cate o tableta, de doua ori pe zi, dupa masa, sau Super calciu dietetic = un sfert de pachet, de doua ori pe zi sau Super calciu pentru copii = indiferent de varsta cate un sfert de pachet, de doua ori pe zi, dupa masa.

3. Zinc = doua capsule, de doua ori pe zi, dupa masa (copiilor - o capsula de doua ori pe zi).

4. Cordyceps miceliu = cate o capsula, de doua ori pe zi, dupa masa (copiilor nu li se recomanda fara consultatie medicala)

5. Chitosan = cate o capsula, de doua ori pe zi, fara invelisul gelatinos; se dizolva in 20 picaturi de suc de lamaie, se amesteca, apoi se completeaza la 200 ml apa cu pH 7-7,4 (apa plata) cu 20 minute inainte de masa (copiilor nu li se recomanda fara consultatie medicala).

6. Holican = o capsula, de doua ori pe zi, dupa masa (numai in cazul febrei)
 
Observatii
- Toate produsele se beau cu apa plata calduta