Epilepsia

Este o stare patologică care se manifestă prin crize de pierderea cunoştinţei, însoţite de spasme musculare. Cauzele epilepsiei sunt: agenţii locali intra-cranieni (tumori cerebrale, infecţii ale creierului, boli degenerative ale creierului), factori toxici (alcool, plumb), în stările de hipoglicemie.
Se indică electroterapie, acupunctură şi presopunctură.
 
Electroterapie
Magnetodiaflux, cu două bobine cerc şi cu una mică, cu sudul pe creştet, 50 Hz = 1-2 minute şi 100 Hz = 3-4 minute, doze continui-sedative, zilnic câte o şedinţă, 14-16 şedinţe pe serie. Se fac în serii de 4-5 ori pe an.
Interferenţiali (Curenţii lui Nemec), cu două plăci, a 50 cm, pe frunte şi două plăci, a 50 cm, pe ceafă; intensitate uşoară, frecvenţă rapidă, două minute spectru, la două zile o şedinţă, total 10 şedinţe pe serie: Se pot repeta de patru ori pe an.
 
Acupunctură şi presopunctură
• Punctul numit Micul negustor - P11 -, care se află în apropierea unghiei degetului mare de la mână, se masează prin tonifiere (înşuru­bare), timp de 5 minute, total 10 şedinţe pe serie.
În criză:
Strângerea puternică a vârfului degetului mare de la mână
Strângerea lobului urechii, în special în convulsiile copiilor.
 
Pentru aceasta afectiune specialistii va recomanda urmatoarele suplimente Tiens:
Prima etapă:
1. Super calciu cu lecitina = cate o capsula cu 30 de minute inainte de pranz, cu 250 ml apa, timp de o luna.

2. Zinc = cate doua capsule seara, la o ora si jumatate de la cina, timp de o luna; copiilor o capsula de doua ori pe zi, timp de o luna
 
A doua etapă:
3. Ican = cate trei capsule cu 30 de minute inainte de pranz, cu 250 ml apa, timp de o luna si jumatate. Copiilor numai cu prescriptie medicala!

4. Veican = cate o capsula la o ora si jumatate de la masa de pranz, cu 250 ml apa, timp de o luna si jumatate.
 
Observatii
- Toate produsele se beau cu apa plata calduta
- Cura este de doua luni si jumatate
- Se repeta cura de trei ori pe an.