Forever A-Beta-CarE Afisare la marime maxima

Forever A-Beta-CarE

Un antioxidant puternic, benefic pentru probleme ale pielii si sistemului circulator.

Mai multe detalii

FLBN54

Disponibilitate: Pret de Depozit

100 bucati in stoc

149,38 lei

Continut :
100 de capsule gelatinoase ambalate în doză de masă plastică inscripţionată şi sigilată. Capacul este prevăzut cu sistem de siguranţă.

Prezentare Generala:
Este un produs esential ce combina vitamina A (beta-caroten) si vitamina E, plus seleniu, un antioxidant mineral. Antioxidantii sunt vitali in lupta impotriva radicalilor liberi (molecule ce provin din poluanti, ajung in organism si deterioreaza celulele sanatoase). Vitamina A este importanta pentru acuitatea vizuala, cresterea oaselor, reproducere si diviziune celulara. Este implicata in mentinerea integritatii epiteliilor ochiului, tractului respirator, urinar si intestinal. Forever A-Beta-CarE este un supliment nutritiv astfel formulat, incat sa asigure organismului vitamina A sub forma de beta-caroten.

Organismul transforma beta-carotina in vitamina A la nivelul intestinului subtire in timpul digestiei sau cand are nevoie, excluzand riscul unei supradozari cu vitamina A (devine toxica la doze prea mari). Beta-carotina este si un antioxidant, la fel ca vitamina E si seleniul. Vitamina E, o vitamina liposolubila, este un excelent supliment pentru o piele sanatoasa. De asemenea, protejeaza vitamina A si acizii grasi esentiali din celulele organismului fata de oxidare si previne distrugerea tesuturilor. 

Seleniul, un microelement, este unul din cei mai puternici antioxidanti nutritivi, actionand sinergic cu vitamina E si beta-carotina. Este benefic in mentinerea sanatatii pielii, parului, vazului. Cercetari recente arata ca seleniul este important pentru sanatatea barbatilor.Combinatia de nutritivi, disponbili intr-un singur produs, este unul dintr cele mai importante suplimente pentru sanatate.

Ingrediente :
Vitamina E, Vitamina A, seleniu, lecitină din soia.

Vitamina E: 
Deşi cunoscută de peste 80 de ani, continuă să declanşeze controverse asupra funcţiilor, mecanismelor de reacţie sau chiar asupra necesarului din dieta alimentară. Este denumită chiar „vitamina în căutarea unei boli”. A fost etichetată ca fiind un antioxidant natural.Deficit din această vitamină a fost constatat în embriogeneză, distrofie musculară, encefalo maladie, depunere de lipofuscină în sist¬emul nervos, tulburări ale sistemului hematopoetic, gastrointestinal şi reproductiv.Necesarul zilnic pare a se situa la minimum 4 mg pentru a se asigura o bună protejare a membranei celulare.Vitamina E este un amestec de şase substanţe organice numite tocoferoli.Se sintetizează numai în plante. Omul şi le poate procura numai prin ingerarea de alimente vegetale. Se absorb în intestin împreună cu lipidele. Ele funcţionează în organism ca antioxidanţi prevenind astfel îmbătrânirea precoce. 60-70% din doza zilnică este eliminată prin procesul de excreţie, rămânând, ca şi vitaminele B, puţin timp în organism. Este un bun vasodilatator şi anticoagulant.Măreşte rezistenţa organismului, protejează plămânii împotriva poluării, atenuează oboseala, grăbeşte vindecarea arsurilor şi rănilor, este diuretică şi hipotensivă. Joacă un rol important în prevenirea avorturilor spontane, combate crampele musculare.Împiedică oxidarea acizilor graşi nesaturaţi, ai vitaminelor A (a nu se omite deci asocierea produsului Arctic Sea cu A-Beta-CarE), C, D, F şi a biotinei (vitamina B8), a carotenoidelor, etc. Protejează hematiile de acţiunea substanţelor hemolitice. Intervine în metabolismul intermediar ca transportor de electroni.

Favorizează creşterea şi reproducerea. Ajută depozitarea glicogenului în ficat şi muşchi. Măresc capacitatea funcţională a muşchilor prin ameliorarea circulaţiei capilare şi o utilizare optimă a oxigenului. Favorizează asimilarea calciului şi a fosforului (în osteoporoză se recomandă prin urmare consumarea produselor Lite sau Kids împreună cu Nature-Min şi Absorbent-C).Carenţa acestei vitamine produce sterilitate. La bărbaţi diminuează şi dispare libidoul, spermatozoizii îşi pierd mobilitatea şi are loc o atrofiere a ţesutului spermatogen determinând oprirea formării de spermatozoizi.

Determină suferinţă fetală, anemii hemolitice la noii născuţi, unele sindroame de malabsorbţie la copii.În viaţa intrauterină se poate produce atrofie testiculară, ovariană şi a uterului. La copii produce întârzierea dezvoltării organelor genitale, întârzierea pubertăţii, iar menstruaţiile sunt însoţite uneori de dureri violente. Apar dureri musculare, tulburări funcţionale şi boli ale aparatului cardiovascular (miocardite, ateroscleroză la hipertensivi, angină pectorală), eczeme şi ulcere ale gambelor, este afectat globul ocular prin instalarea miopiei.
Factorii care distrug vitamina E sunt: căldura excesivă, dar şi temperaturile de sub 0 grade, clorul, fierul anorganic (care se găseşte în medicamentele pe bază de sulfat feros).

Este foarte probabil că toţi cei care consumă apă clorurată au nevoie de un supliment de vitamina E. Gravidele, femeile care alăptează, cele aflate la menopauză şi toţi cei care iau medicamente pe bază de hormoni au la rândul lor nevoie de mai mult tocoferol. Se pare că vitamina E îi protejează pe bărbaţii fumători de cancerul de prostată. Dacă nu se pot lăsa de fumat, ei pot consuma produse ca A-Beta-CarE.
Riscul de a face cancer de prostată scade cu cca. 32% (cercetarea s-a făcut pe un lot de 3000 de fumători între 50 şi 69 de ani la Helsinki).Azi se admit ca deficiente în vitamina E o serie de stări pato¬logice la om, cum ar fi: fibroza chistică a pancreasului cu sindrom de malabsorbţie.

Carenţa vitaminei E determină tulburări musculare şi ale siste¬mului nervos, scleroza în plăci, tulburări funcţionale ale aparatului cardiovascular, eczeme şi ulcere ale gambelor şi este afectat globul ocular prin instalarea miopiei. De notat o particularitate valabilă în zilele noastre: un metabolit al marijuanei produce, prin scăderea drastică a concentraţiei de vitamina E din sânge, distrofie musculară şi o alterare a leucopoezei (a producerii de leucocite) din măduvă. Acelaşi derivat catabolic al marijuanei alterează membranele celulare.

Seleniul: Cel mai important rol al acestuia este contribuţia pe care o aduce la realizarea respiraţiei celulare. Protejează hemoglobina de o degradare prematură. Stimulează sinteza de imunoglobuline. Are acţiune puternic antioxidantă, deci previne timp îndelungat îmbătrânirea ţesuturilor.Rolul antioxidant al seleniului ar consta inclusiv în faptul că este un constituent esenţial al glutationperoxidazei (GP), enzimă ce catalizează descompunerea unei largi game de peroxizi.S-a dovedit că activitatea GP este proporţională cu seleniul din alimentaţie şi că deficitul de seleniu scade GP din globulele roşii. Seleniul din alimente se incorporează mai ales în GP din hematii şi ficat. Deficitul în seleniu fragilizează membrana celulară hepatică şi prin micşorarea inducerii citocromului P450 în hepatocit favorizând astfel peroxidarea lipidelor şi formarea aici de radicali liberi. Vitamina E stabilizează seleniul sub forma de selenit, astfel cei doi antioxidanţi se protejează reciproc.

Carotena este provitamina A, iar principalele surse de provitamina A sunt vegetalele şi uleiul de peşte.

Rolul vitaminei A:

1. Acţiune protectoare asupra celulelor epiteliale, cutanate şi mucoase. Are rol important în inducţia, diferenţierea şi creşterea ţesuturilor epiteliale, le menţine integritatea, inhibă keratinizarea;
2. Efect protector faţă de radiaţii;
3. Participă la biosinteza rodopsinei (pigment fotosensibil, substanţă fotochimică activă în procesul vederii);
4. Are un rol important în procesele redox cu transfer de hidrogen (respiraţia celulară) şi manifestă o acţiune protectoare faţă de enzime oxido-reducătoare;
5. Are acţiune antioxidantă (are proprietăţi anticanceroase operante asupra neoplaziilor epiteliale şi mezenchimale). La om, deficitul de vitamina A creşte susceptibilitatea la boala canceroasă, iar aportul alimentar de vitamina A micşorează morbiditatea;
6. În reproducere vitamina A intervine pozitiv. Hipovitaminoza A se manifestă prin uscăciunea tegumentelor, friabilitatea fanerelor (păr, unghii), uscăciunea corneei, hemeralopie nocturnă (scăderea acuităţii vizuale în semiobscuritate), tulburări trofice glandulare.

Ciroza hepatică tulbură procesul de depozitare a vitaminei A în ficat. În bolile infecţioase febrile şi în bolile renale se produce o scădere marcată a cantităţii de vitamină probabil datorită unei eliminări crescute prin urină. În hipertiroidism şi în diabet conversia carotenoizilor este deficitară.

Stările de carenţă proteică pot determina scăderea concentraţiei plasmatice a vitaminei, secundar diminuării cantităţii de proteină transportatoare. În toate aceste instanţe este necesar un aport suplimentar de vitamina A pe cale alimentară.
Lecitina din soia este un complex fosfo-lipidic (constituenţi de bază ai membranei celulare, cu acţiune neurotică, de stimulare a metabolismului neuronal). Creşte performanţele intelectuale.

Are o funcţie importantă de detoxifiere la nivelul ficatului, contribuind la descompunerea şi arderea grăsimilor. Lecitina scade colesterolul, previne descompunerea şi formarea plăcilor de aterom. Are efect benefic asupra durerilor articulare meteorodependente şi un uşor efect laxativ. Ameliorează tonusul cortical.

Administrare: de 2-ori pe zi cate 1 capsula

Termen de valabilitate: 4 ani.