Igienizator pentru carne, legume şi fructe, TR-YCA Afisare la marime maxima

Igienizator pentru carne, legume şi fructe, TR-YCA

Acest aparat realizeaza purificarea si igienizarea legumelor, fructelor si a carnii prin procesul de  ozonare a apei; poate ozona si aerul.
Are urmatoarele proprietati:
- descompune pesticidele, insecticidele si ierbicidele din legume si fructe;
- dezinfecteaza si sterilizeaza apa;
- distruge bacteriilor, virusii si alte micro-organisme din mediul în care trãim;
- purifica aerul;

Mai multe detalii

49 bucati in stoc

1 110,00 lei

Poluarea aerului si apei poate produce o hrana de proasta calitate, care are urmatoarele efecte:
- intoxicatii acute sau cronice;
- cancer si mutatii cromozomiale;
- mutatii genetice, transmisibile viitoarelor generatii;
- infectii si alte boli cauzate de contaminarea apei si aerului;
 
Ozonul, agentul natural anti-bacterian:
Apa, legumele, fructele, orezul, carnea, pestele si alte alimente pe care le consumãm zilnic sunt contaminate cu pesticide, îngrãseminte chimice, hormoni si alte substante dãunãtoare. Desi nedetectabile în organism pe termen scurt, aceste substante ne afecteazã sãnãtatea pe termen lung. 
Ozonatorul pentru apã, aer, legume si fructe aplicã cu succes proprietãtile unice, benefice ale ozonului (O3) pentru un mod de viatã mai sãnãtos.
 
Acest aparat are urmatoarele proprietati:
- descompune pesticidele, insecticidele si ierbicidele din legume si fructe;
- dezinfecteaza si sterilizeaza apa;
- distruge bacteriilor, virusii si alte micro-organisme din mediul în care trãim;
- reduce mirosurile neplãcute din aer, purificandu-l;
 
Avantaje principale ale ozonului:
- este un dezinfectant non-chimic (inofensiv) foarte puternic; are o calitate unicã de a se descompune si a se transforma într-un material non-toxic, nedãunãtor;
- reduce rapid substantele toxice si nocive (monoxidul de carbon, sulfurile si benzenurile din aer, bacteriile si virusii din apã, urmele de insecticide si alte substante nocive din fructe si alimente vegetale);
- poate oxida, descompune si neutraliza rapid (în numai 10-15 minute) si complet diverse mirosuri neplãcute din apã si din aer: apa uzatã, mirosul de fum sau din arderi incomplete, mucegai, de vopsea si ale altor materiale de constructie pãtrunzãtoare dupã renovarea locuintei, produse chimice toxice si gaze naturale nocive precum monoxidul de carbon din încaperi;
- îmbogateste aerul cu oxigen si ioni negativi ca la munte. El poate purifica apa potabilã cu continut de clor, fier, mangan sau alti compusi organici nocivi organismului uman, astfel încât aerul si apa sã fie mai pure si mai curate;
- descompune si oxideazã un numãr mare de molecule, inclusiv metale (cu exceptia aurului, platinei si a iridiului);
- poate extirpa parazitii ca ,,Giardia lambia" si ataca la nivel chimic contaminãrile din apa cu fier, arsenic, sulfati, azot si complexe organice;
 
În Europa, ozonul este folosit pentru eliminarea gustului sau a mirosurilor, a culorilor anormale din apa potabilã si cel mai frecvent dezinfectarea bacterianã.
În tratarea apei din mai multe orase, ozonizarea este mai des întâlnitã decât tratamentul cu clor pentru dezinfectie, ozonul fiind cu 50% mai puternic decât clorul.
 
Rata de extirpare a bacteriilor si alte microorganisme cu ozon este de 3.500 ori mai rapidã decât cea a clorului.
 
1. In cazul fructelor si legumelor:
Ozonul distruge bacteriile, reduce expunerea la pesticide, ierbicide sau alte reziduuri de fertilizare. Ozonul poate oxida si descompune urmele de insecticide, îngrãsãminte, hormoni, antibiotice din vegetale, fructe, peste, carne; de asemenea, apa ozonatã îmbunãtãteste aspectul si gustul produselor.
Utilizare: Umpleti chiuveta, un vas mare sau orice alt recipient cu apã. Amplasati recipientul la o distantã sigurã de ozonator si de preferat mai jos decât acesta. Porniti-l si introduceti difuzorul în apa. Lasati 2-3 min dupã care adaugati fructele sau legumele si lasati sã se înmoaie în apa în 5-10 min. La sfârsit le scoateti, le scuturati, apoi le puteti consuma sau depozita; .
Puterea de penetrare a ozonului în vegetale, fructe, peste, carne este de pânã la 5-10 cm, efectul antibacterian si de dezintoxicare ajunge la 99,5 %, în acelasi timp asigurând mentinerea prospetimii, igiena, siguranta alimentelor, astfel încât sã se pãstreze structura nutrientilor (vitamine, proteine..).
 
2. Curatarea cãrnii de porc, vita, pui si peste:
Ozonul poate distruge bacteriile, descompune hormonii din carne si eliminã mirosurile neplãcute din aceste produse.
Utilizare: Umpleti un recipient cu apã, introduceti carnea si sonda ozonatorului în apã, pe fundul vasului folosit; lasati apoi aparatul sã functioneze 10-20 min, in functie de cantitatea de carne. Scoateti, scurgeti, dupã care o puteti gãti sau depozita.
 
3. Actiuni impotriva bacteriilor, virusurilor sau ciupercilor (dezinfectare si sterilizare):
Stiinta a demonstrat ca ozonul omoarã agentii patogeni si lucreazã mult mai repede pe virusi decât pe bacterii si nu depinde de pH nici de temperatura sau alti compusi organici. Însã, capacitatea de dezinfectare a ozonului este în functie de concentratia de ozon si de temperaturã (la temperatura de maxim 320C, capacitatea de dezinfectare este maximã). În calitatea sa de agent oxidant natural (foarte puternic), ozonul are abilitatea de a creea gãuri în membranele virusurilor, bacteriilor, alte micro-organisme în membranele celulelor patologice, omorându-le în acest mod.
- Cu ozonul se pot steriliza vesela, tacâmuri, recipienti pentru pãstrarea laptelui, prosoapele si îmbrãcamintea. Obiectele vor arata ca noi;
- Apa ozonizatã dezinfecteazã jucariile, bibelourile si alte obiecte ale copiilor.
 
Curatare si dezinfectare:
Ozonatorul poate fi folosit pentru a elimina mirosurile neplacute din zonele mici cum ar fi frigiderul, masina, wc-ul sau pivnita. În zece minute, se eliminã orice miros din frigider si previne amestecul mirosurilor alimentelor.
Utilizare: Scoateti sonda din capatul tubului si îndreptati-l cãtre zona pe care doriti sã o ozonizati. Dacã doriti, puteti îndeparta furtunul cu totul si lasati ozonul sã se rãspandeascã direct din aparat. Închideti zona în care doriti sã dezinfectati si lasati aparatul sã meargã timp de 40 de minute.
 
Ozonatorul nu este fãcut pentru a purifica aerul în mod regulat, doar ca un tratament rapid pentru zone restrânse.
Sã nu lasati aparatul sã functioneze mai mult de 40 minute si asigurati-vã ca toti membrii familiei sau animalele au pãrãsit zona înainte de tratament. Dupã terminare, deschideti geamurile si ventilati timp de 15 min.
 
Adãugati 3 litrii de apã ozonificata în masina de spãlat pentru o curatare rapidã, pentru a elimina mirosul neplãcut si pentru o albire a hainelor fãrã a folosi chimicale; ozonul poate oxida diversi pigmenti nocivi având efect de decolorare si albire, astfel incat hainele vor fi curate si catifelate.
 
Apa (de bãut) ozonizatã
- ozonul distruge eficient bacteriile si virusii, îndepãrteazã impuritãtile din apã si îndepãrteazã mirosul. Gradul de puritate al apei va creste, în mod semnificativ. Beti apa ozonizatã imediat dupã proces, întrucât, chiar dacã apa se mentine sterilizatã pentru o perioadã mai mare de timp, ozonul se mentine în apã doar 15-30 min dupã care se transformã în oxigen.
- nu este obligatoriu sã folositi apa îmbuteliatã sau distilatã, puteti folosi si apã de la robinet sau apa mineralã. Apa ozonizatã contine o cantitate crescutã de oxigen de pânã la 8 ori mai mare decât apa obisinuitã.
- apa ozonizatã se asimileazã mai usor si este idealã pentru a fi consumatã, deoareace are efect terapeutic si de prevenire în foarte multe afectiuni precum: diabetul zaharat, hipertensiunea arterialã, reumatism, cancer, bolile rinichilor, colonului etc.
 
Notã: Pietrele (sondele) ozonizante trebuie asezate cât mai adânc posibil. Pentru un rezultat optim, adâncimea trebuie sa fie cel putin 150 mm (15 cm).
 
4. Terapii cu ozon si apa ozonizatã:
- ozonul poate distruge colibacilii, streptococii, bacilii dizenteriei, virusii hepatitei A si B, precum si alte bacterii si virusi nocivi organismului.
- ozonul are caracteristici antiseptice mai puternice decât permanganatul de potasiu.
- ozonul este de aproximativ 10 ori mai solubil în apa decât oxigenul. A fost folosit initial în chirurgia dentarã si recent în Anglia pentru o varietate de terapii.
- spãlându-se fata si membrele cu apã ozonatã (15-20 min) se previne infectarea rãnilor si grãbeste vindecarea.
- se poate folosi apa ozonatã pentru a dezinfecta periuta de dinti, bureti sau orice altã suprafatã din baie sau bucãtarie.
- clãtirea gurii cu apa ozonatã (timp de 5-10 min), distruge bacteriile din cavitatea bucalã si ajutã la vindecara unor boli, cum ar fi stomatita.
 
Folosirea de uleiuri ozonizate pentru terapii de piele:
Atunci când ozonul este introdus în uleiul de mãsline sau floarea-soarelui pentru o perioadã mai mare de timp (cel putin 24 h), uleiul se îngroasã pãstrând ozonul. Dacã este pãstrat la frigider, acest gel mentine ozonul ani de zile. Aplicat pe piele, ozonul este benefic pentru tãieturi, arsuri, piscãturi ale insectelor, iritatii, eczeme, herpes etc.
 
Efecte de mentinere a sãnãtãtii:
Folosirea timp îndelungat a apei bogate în ozon la spãlarea capului, poate elimina mãtreata, pãrul se regenereazã, îsi recâstigã culoarea si strãlucirea.
Spãlarea constantã cu apã bogatã în ozon poate îmbunãtãtii starea fizicã, activeazã functiile celulare, stimuleazã metabolismul, poate trata leucoreea, bolile sexuale, bolile de piele precum punctele negre, pistruii, acneea si cosurile.
Spãlarea membrelor si a fetei cu apa ozonatã protejeazã pielea împotriva bacterilor, virusilor si ciupericilor, infrumuseteazã si albeste pielea.
 
Baia cu apa ozonizatã poate ameliora si vindeca diverse boli. Are efect în dilatarea vaselor sanguine, curatarea si oxigenarea sângelui, scãderea colesterolului, previne hipertensiunea, arterioscleroza, precum si simptomele asociate bolilor de inima, eliminarea toxinelor acumulate în ficat si rinichi, asigurarea functiilor lor normale, stimularea metabolismului, reglarea secretiei endocrine, activarea functiilor celulare, descumpunea antibioticelor, steroizilor, neavând efecte secundare dar având actiune antiinflamatorie, de calmarea durerii, detoxifiere, dezalcoolizare, în dermatoze, cosmeticã etc, relaxarea completã a pielii, muschilor si a creierului, ameliorarea tuberculozei, dispepsiei, reumatismului, anemiei, diabetului, uremiei, rãcelii, migrenelor, are un bun efect în prevenirea si tratarea bolilor cu transmisie sexuale etc.
 
Utilizare: Pentru o baie revigorantã, dati drumul la apã în cadã. Plasati aparatul la o distantã sigurã de cadã si puneti difuzorul în apa. Sã nu intrati în apã cât timp aparatul functioneazã. Asigurati-vã cã zona este bine ventilatã. Lasati aparatul sã functioneze timp de 15-25 de minute, dupã care scoateti-l din prizã si îndepartãti-l din zona.
 
Notã: Prin ozonizarea oricãriu mediu (lichid sau gazos), nu adaugati chimicale.
 
 
5. Studii stiintifice:
- au fost înregistrate rezultate terapeutice în urma terapiilor cu ozon la: acnee, iritatii de la medicamente, eczeme, herpes, psoriasis, artritã, ulcer;
- s-a demonstrat ca terapia cu ozon este eficientã, sigurã, ieftinã si usor de urmat;dintre bolile cu origine bacterianã, 600 de pacienti au fost tratati, obtinând un procent de vindecare de 87%. Cercetãtorii sustin ca nu a aparut nici un efect secundar în urma acestui studiu;
- studii facute în California au demonstrat ca ozonul dizolvat în apa filtratã poate reduce microorganismele dezvoltate în mâncare (ca salmonella) cu pânã la 99%;
- studiile realizate aratã cã eficienta sterilizantã cu ozon este de cinci ori mai ridicatã decât sterilizarea cu ultraviolete.
 
6. Aria de utilizare a ozonatorului:
Sterilizatorul cu ozon are o arie foarte largã de utilizare si de eficienta in:
- spitale: în sãlile de reanimare si în sãlile de sterilizarea a aparatelor;
- serviciile de stocare a sângelui;
- cabinetele stomatologice (pentru igiena bucalã, sterilizarea gurii si a instrumentelor);
- fabricile de medicamente;
- industria chimicã;
- depozite ale produselor alimentare;
- industria alimentarã (în controlul cresterii biologice a unor organisme nedorite din alimente si echipamente folosite);
- purificarea aerului în fabrici, la birouri si acasã;
- mijloacele de transport;
- fermele de animale;
- prelucrarea apei reziduale din spitale si a apei industriale;
- dezinfectia si tratarea apei menajere;
- sterilizarea aparatelor si veselelor casnice.
 
 
7. Caracteristicile ozonatorului:
 - detine trei patente pentru design exterior, design structural si conceptia circuitului de protectie;
 - ozonatorul a fost testat de numeroase institutii de specialitate, conform mormelor europene.
 
Specificatiile produsului (Model: TR-YCA):
- Voltaj: AC 110 V / AC 220 V
- Putere consumatã: 15 W
- Frecventa: 50 - 60 Hz / 50 Hz
- Perioada maximã de functionare neîntreruptã: 40 minute
- Debitul de ozon la iesire: 150 mg/h ± 20%
- Perioada de viatã a sondei de ozon < 10.000 ore

Pentru mai multe detalii dati click pe tabul Descarcare de unde puteti face download la fisierul Igienizator legume - fructe